PV Güneş Paneli İle Elektrik Üret!
Fotovoltaik sistemiyle aynı olan PV hücrelerinin çalışma ilkesi, üzerlerine ışık düşümü olduğu zaman uç noktalarında elektrik gerilimi oluşmaktadır. PV hücrelerinin vermiş olduğu enerji kaynağı yüzeye düşen güneş enerjisidir. Fotovoltaik süreci; güneş ışığını soğuk tutarak malzeme, uygun olmayan enerji aralığı güneş ile uyumlu ve elektrik yüklerinin birbirinden ayrılabileceğine izin verebilir özellikte bir yarı iletken yetkiye sahiptir.
Basit bir PV hücre, yarı iletken kısımda n-tipi ve p-tipi bölgeler oluşturarak gerçekleşmektedir. Bu alan doğal olarak elektriğin kurulduğu alan olarak sayılmaktadır. PV hücre olarak organik bir çalışma için yarı iletken malzemenin eklem bölgesi fotovoltaik olayını sağlamalıdır.
Fotovoltaik olayı iki aşama şeklinde sağlanmaktadır:
Eklem bölgesine ışık düşerek elektron – hol çiftleri oluşturulmaktadır.
Elektron – hol çiftleri bölgede bulunan elektrik yardımı ile birbirlerinden ayrılırlar.
Birbirinden ayrılan elektron – hol çiftleri, ayrılmaları üzerine PV hücrelerinin uçlarında yararlı bir güç çıkışı oluşturmaktadır. PV hücrelerinin çalışma ilkesinde hücrelerin yüzeyine güneş ışığı düştüğü anda bu kısımda bulunan elektrik alanı kuvvet sağlar ve ışıkla birlikte elektronlar oluştururlar. Hücre herhangi bir devreye bağlandığı anda elektrik akımı meydana gelmiş olur.
Kullanım Alanları:
- Sokak Aydınlatmaları
- Güneş Enerjisiyle Çalışan Arabalar
- Bahçe Aydınlatmaları
- Trafik Lambaları
- Cep Telefon Şarj Cihazları
- Saatler
- Yapay Uydu Sistemleri
- Hesap Makineleri
- Uçaklar
vb. materyal alanlarda kullanımı sağlanmaktadır.
Kuruluşundan bu yana verdiği kaliteli hizmet ve güven duygusu Solimpeks’i her zaman bir adım önde tutmuştur. Solimpeks, İç Pazardaki faaliyetlerini, 2011 yılından itibaren Solimpeks Türkiye LTD ŞTİ. olarak İzmir’deki Merkez binasından yürütmeye başlamıştır. Ürünleri detaylı incelemek ve bilgi sahibi olmak için solimpeks.com.tr adresinizi ziyaret ederek bizimle iletişime geçebilirsiniz.